Faq:s

Vi på Sherlocked följer givetvis samtliga riktlinjer & rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

I vårt hus befinner det sig aldrig fler än 50 personer på samma gång. Ert sällskap spelar endast med just ert team – som aldrig är fler än 6 personer – och erhåller själva en spelyta av totalt 100kvm.

All personal är drillad med rutiner för rengöring och mellan varje sällskap desinficerar vi alla rum och pussel. Alla våra besökare använder handskar under spelen och vi har även gott om tvål och handsprit både i kök, barer och på toaletter!

Väl i våra barer är det såklart bordsservering som gäller.

Alla våra skådespelare är, precis som vanligt, 100% friska när de kommer till jobbet och att du som gäst också är frisk när du besöker oss är en självklarhet.

Ja! Sherlocked är en aktivitet designad för vuxna, men i sällskap av en vuxen person har våra spel en åldersgräns på 12 år. Ha i åtanke att alla våra spel är på engelska och att våra pussel ska vara utmanande även för vuxna, vilket kan innebära att det kan vara svårt för de yngsta.

För att göra en bokning, tryck på knappen ”Spel & biljetter” i menyn högst upp på sidan. Skrolla ner till bokningskalendern. Tryck i tid och spel ni önskar boka och följ sedan instruktionerna. En bokning kan göras 60 dagar framåt i tiden om ni bokar direkt på hemsidan. Vill du ha hjälp med bokningen är det bara att slå oss en signal på 040 – 651 21 00 under våra telefontider.

När din bokning är genomförd skickas automatiskt ett bekräftelsemail till mailadressen du angett vid bokning. Om du inte fått något mail, följ nedan steg:

  • 1. Kolla om tiden du nyss bokat fortfarande finns tillgänglig att boka på vår hemsida. Om den fortfarande är tillgänglig gick bokningen inte igenom. Testa då göra en ny bokning
  • 2. Dubbelkolla så du skrev in rätt mailadress
  • 3. Kolla i din skräppost
  • 4. Om du checkat av stegen ovan och du fortfarande inte fått något bekräftelsemail, skicka oss ett mail eller slå oss en signal så hjälper vi dig.

Ja! Alla våra betalningar sker på plats, vilket betyder att ni kan göra er bokning idag och betala när ni besöker oss. Skulle ert besök utebli kommer betalning ske med faktura.

Det är inte möjligt att avboka ert spel, däremot kan ni omboka ert besök till ett nytt datum genom att kontakta oss senast 2 dagar innan er bokning. Vid uteblivet besök kvarstår en skyldighet att betala för det spel man reserverat, betalning sker då via faktura.

Ja, självklart! Alla våra spel går att spela med endast två deltagare.

    Har du en giftvoucher med en serie av 10 bokstäver och siffror? Tryck in koden i fältet ”Redeem code” när du gör en online bokning. Summan på din kod kommer att dras av från det totala beloppet automatiskt. Om det finns en summa kvar att betala på bokningen betalas detta i samband med ert besök.

Online: Gå till presentkortssidan i menyn. Fyll i all information och följ instruktionerna. Betalning sker genom Payson. Din giftvoucher skickas då till angiven e-postadress. Vill du ha en fysisk giftbox kan du komma förbi och köpa en på plats eller slå oss en signal så kan vi posta en hem till dig.

På plats: Du kan också besöka oss i vår pub Tales & Tables på Norra Vallgatan 16. Vi säljer endast giftboxar på plats under våra öppettider, ring oss under våra telefontider för att checka av när det passar att du kommer förbi. På plats sker betalning med kort.

En fysisk giftbox kostar 50kr och man får då en fin liten låda med en mässingsnyckel i och vill ni ha en hemskickad tillkommer en fraktavgift på 40kr.

Kom i tid! Ert spel startar exakt på starttiden ni bokat, precis som ett tåg, tiden är exakt – kommer du sent, kommer tåget att lämna utan dig. Vi rekommenderar att samla ihop ert gäng ca. 5–10 minuter innan er starttid på rätt adress för att se till att alla kommer i tid. Personer som kommer sent kommer ej att bli insläppta och inga återbetalningar kommer att ske.

För att spara tid och få ut det mesta av er upplevelse, kom förberedda! Ha varit på toaletten innan och ta med läsglasögon om ni behöver det. Har ni bokat mer än ett spel, var vänliga att ha delat upp er i lag innan er starttid börjar.

Ni är alltid välkomna att slå er ner en stund innan ert spel i vår bar Tales & Tables som är öppen för allmänheten. Här hittar ni barens öppettider.

Självklart! Ni kan lägga till personer upp till maximumgränsen per spel ni bokat (6 personer/spel på Baker Street, 4 personer/spel på Tales & Tables). Notera att rabatter och erbjudande inte gäller extra personer.

Sherlocked är en aktivitet designad för vuxna. Personer under 18 år kan endast följa med i vuxet sällskap.

Baker Street – 12 år i sällskap av vuxen över 18 år.
Tales & Tables – 12 år i sällskap av vuxen över 18 år.
The Grail – 12 år i sällskap av vuxen över 18 år.

Bebisar och barn under åldersgränsen kommer inte att bli insläppta. Omgivningen och miljön på Sherlocked passar inte lämpligt för bebisar och därför kan vi inte göra något undantag för denna regel.

Sherlocked erbjuder unika ”escapegames” som vi kallar ”Real Life Escape Adventure” och ”Mini Escape Games”. Real Life Escape Adventures kan du hitta på Baker Street, där har spelarna en timme på sig att lösa så många pussel och klurigheter för att samla ihop så mycket poäng som möjligt. Dessa spel är en Multi-Room upplevelse, där uppdragen utspelar sig i lägenheterna 221 A & B på Baker Street. Det är en helhetsupplevelse med liveskådespelare och autentiskt dekorerade rum. Målet är inte att ta sig ut så snabbt som möjligt, men använd tiden väl för att samla så mycket poäng som möjligt.

I vår bar Tales & Tables hittar ni våra Mini Escape Games. Dessa spelen är mindre upplevelsespel som tar plats i ett eget rum, runt ett bord. Här kommer spelarna att följa Sherlock Holmes & Dr. Watson på spännande uppdrag. Berättelsen utvecklas under tiden spelarna löser pusslen. Dessa spelen är mer fokuserade på mysterier och upplevelsen än att slå en viss tid. I dessa spelen är ni hjärtlig välkomna att ta med något gott att dricka in i spelet att njuta av medan ni spelar.

Alla våra spel finns endast på engelska och skådespelarna ni möter på Baker Street talar engelska.

Sherlocked ligger i Sankt Gertrud kvarteret i Malmö, ca. 10 minuters promenad från Malmö centralstation. Vi har två olika adressen, beroende på vilket spel ni bokat:

Östergatan 5 – Baker Street’s The Landlady and The Tenants.
Norra Vallgatan 16 – The Battle of Sankt Gertrud, Tales & Tables’ The Unfortunate Fortuneteller, The Mystery at M/S Moran & The Old Machine.

Intag av alkohol under spelen på Baker Street samt medtag av egen alkohol är strängt förbjudet i alla våra lokaler på Sherlocked. Det är inga problem att ha tagit ett glas eller två innan man kommer till oss. Vi har dock rätten att neka entré om er spelvärd anser att en person/personer i sällskapet är för berusad eller påverkad av droger. Inga återbetalningar sker om denna person inte deltar i spelet. Våra spel på Tales & Tables är upplagad annorlunda och där finns möjligheten att köpa en dryck i baren innan man startar sitt spel och kan ta med drycken in i spelet. Efter genomfört spel är ni varmt välkomna att slå er ner i någon av våra barer och ta något gott att dricka och prata om er upplevelse.

Sherlocked ligger i en av Malmös äldsta kvarter. Byggnaderna är gamla och K-märkta, vilket gör det svårt att anpassa spelen helt och hållet. Beroende på handikapp är vissa spel mer lämpade än andra. Kontakta oss för mer information för att hitta det bäst lämpade spelet för dig.

Sherlockeds Baker Street är ett “Real Life Escape Adventure” ni tar er an utmaningen att samarbeta med professionella skådespelare för att samla på er så mycket smycken eller diamanter som möjligt. Ni kommer att lösa flera olika pussel, utmaningar och problem under en begränsad tid. Till skillnad från vanliga klassiska ”Escape Rooms”, erbjuder vi ett kittlande äventyr där ni kliver in i en helt annan värld—en autentisk 1800-talsmiljö som döljer lömska liveskådespelare, kluriga utmaningar i en hel lägenhet och en tidsenlig speakeasy-bar efter timmens slut. I våra ”Real Life Escape Adventure” är inte erat mål att ta er ut så snabbt som möjligt – istället mäts er framgång i hur bra ni samarbetar och hur mycket diamanter eller smycken ni får med er.

Om ert äventyr gör er hungriga kan ni alltid besöka vår bar Tales & Tables, där vi erbjuder lättare pubrätt, god dryck samt middagar. I båda våra barer serverar vi också våra kreativa och älskade cocktails. På Tales & Tables kan du och dina vänner kasta er in i nya äventyr och toppa kvällen hos oss med ytterligare en unik upplevelse – I ett dedikerat utrymme låter inredningen er uppleva ett av tre olika äventyr! Alla tre äventyren på Tales & Tables berättar mystiska historier och tar dig med på ett spännande äventyr med Sherlock Holmes och Dr. Watson.

Detta är allt ni behöver veta innan ett besök hos Sherlocked. Lite på oss – ju mindre ni vet, desto mer spännande kommer det att bli! Testa Sherlocked, lyckas på Sherlocked, förälska dig i Sherlocked.