Faq:s

Ja! Sherlocked är en aktivitet designad för vuxna, men i sällskap av en vuxen person har våra spel på Baker Street och Sherlock Mysteries en åldersgräns på 12 år. Ha i åtanke att alla våra spel är på engelska och att våra pussel ska vara utmanande även för vuxna, vilket kan innebära att det kan vara svårt för de yngsta.

Vår skräckupplevelse ”JACK” har en strikt 18årsgräns för alla deltagare.

För att göra en bokning, tryck på knappen ”Spel” i menyn högst upp på sidan. Skrolla ner till bokningskalendern. Tryck i tid och spel ni önskar boka och följ sedan instruktionerna. En bokning kan göras 60 dagar framåt i tiden om ni bokar direkt på hemsidan. Vill du ha hjälp med bokningen är det bara att slå oss en signal på 040 – 651 21 00 under våra telefontider.

När din bokning är genomförd skickas automatiskt ett bekräftelsemail till mailadressen du angett vid bokning. Om du inte fått något mail, följ nedan steg:

  • 1. Kolla om tiden du nyss bokat fortfarande finns tillgänglig att boka på vår hemsida. Om den fortfarande är tillgänglig gick bokningen inte igenom. Testa då göra en ny bokning
  • 2. Dubbelkolla så du skrev in rätt mailadress
  • 3. Kolla i din skräppost
  • 4. Om du checkat av stegen ovan och du fortfarande inte fått något bekräftelsemail, skicka oss ett mail eller slå oss en signal så hjälper vi dig.

Ja! Alla våra betalningar sker på plats, vilket betyder att ni kan göra er bokning idag och betala när ni besöker oss. Skulle ert besök utebli kommer betalning ske med faktura.

Ja det kan ni! Det är möjligt att avboka er bokning upp till 7 dagar innan bokat datum. Det är även möjligt att omboka er bokning upp till 2 dagar innan bokat datum. Vid uteblivet besök kvarstår en skyldighet att betala för de spel man reserverat, betalningen sker då via faktura.

Våra Sherlock Mysteries: The Mystery of the Old Machine, The Mystery of Madame Zizam & The Mystery of the M/S Moran är alla spel för 2-4 personer.

    Har du en giftvoucher med en serie av 10 bokstäver och siffror? Tryck in koden i fältet ”Redeem code” när du gör en online bokning. Summan på din kod kommer att dras av från det totala beloppet automatiskt. Om det finns en summa kvar att betala på bokningen betalas detta i samband med ert besök.

Online: Gå till presentkortssidan i menyn. Fyll i all information och följ instruktionerna. Betalning sker genom Payson. Din giftvoucher skickas då till angiven e-postadress. Vill du ha en fysisk giftbox hemskickad tillkommer en fraktavgift på 40kr. Gift boxen kostar 50kr och består av en fin liten låda med en mässingsnyckel i.

På plats: Du kan också besöka The Sherlock Holmes Cocktail Bar på Norra Vallgatan 16. Vi säljer giftboxar på plats under våra öppettider och betalning sker med kort.

Kom i tid! Våra spel på Baker Street och ”JACK” startar exakt på starttiden ni bokat. Tiden är exakt – kommer du sent missar du din spelstart. Vi rekommenderar att samla ihop ert gäng ca. 5–10 minuter innan er starttid på rätt adress för att se till att alla kommer i tid. Personer som kommer sent kommer ej att bli insläppta och inga återbetalningar kommer att ske.

För att spara tid och få ut det mesta av er upplevelse, kom förberedda! Gå på toaletten innan och ta med läsglasögon om ni behöver det. Har ni bokat mer än ett spel, var vänliga att ha delat upp er i lag innan er starttid börjar.

Oavsett spel är ni alltid välkomna att slå er ner en stund innan till The Sherlock Holmes Cocktail Bar på Norra Vallgatan 16. Om ni ska spela våra Sherlock Mysteries rekommenderar vi att ni kommer minst 15 minuter för er spelstart, så att ni hinner beställa något gott att dricka att ha med er in i spel.

Självklart! Ni kan lägga till personer upp till maximumgränsen per spel ni bokat (6 personer/spel på Baker Street, 4 personer/spel på Sherlock Mysteries, 5 personer/spel på ”JACK”). Notera att rabatter och erbjudande inte gäller extra personer.

Sherlocked är en aktivitet designad för vuxna. Personer under 18 år kan endast följa med i vuxet sällskap i alla våra spela utom ”JACK”.

Baker Street – 12 år i sällskap av vuxen över 18 år.

Sherlock Mysteries – 12 år i sällskap av vuxen över 18 år.

”JACK” – 18årsgräns för samtliga deltagare. Inga undantag.

Bebisar och barn under åldersgränsen kommer inte att bli insläppta. Omgivningen och miljön på Sherlocked är inte lämpligt för bebisar och därför kan vi inte göra något undantag för denna regel.

Alla våra spel finns endast på engelska och skådespelarna ni möter på Baker Street och i ”JACK” talar engelska.

Sherlocked ligger i Sankt Gertrudkvarteret i Malmö, ca. 10 minuters promenad från Malmö centralstation. Vi har två olika adresser, beroende på vilket spel ni bokat:

Östergatan 5 – Baker Streets The Landlady & The Tenants och “JACK”

Norra Vallgatan 16 – Sherlock Mysteries: The Mystery of the Old Machine, The Mystery of Madame Zizam & The Mystery of the M/S Moran

Intag av alkohol under spelen på Baker Street samt medtag av egen alkohol är strängt förbjudet i alla våra lokaler på Sherlocked. Det är inga problem att ha tagit ett glas eller två innan man kommer till oss. Vi har dock rätten att neka entré om er spelvärd anser att en person/personer i sällskapet är för berusad eller påverkad av droger. Inga återbetalningar sker om denna person inte deltar i spelet.

Våra Sherlock Mysteries är upplagda annorlunda och där finns möjligheten att köpa en dryck på The Sherlock Holmes Cocktail Bar innan man startar sitt spel och kan ta med drycken in i spelet. Efter genomfört spel är ni varmt välkomna att slå er ner i någon av våra barer och ta något gott att dricka och prata om er upplevelse.

Sherlocked ligger i en av Malmös äldsta kvarter. Byggnaderna är gamla och K-märkta, vilket gör det svårt att anpassa spelen helt och hållet. Beroende på handikapp är vissa spel mer lämpade än andra. Kontakta oss för mer information för att hitta det bäst lämpade spelet för dig.

Sherlockeds Baker Street är ett “Real Life Escape Adventure” där ni tar er an utmaningen att samarbeta med professionella skådespelare för att samla på er så mycket smycken eller diamanter som möjligt. Ni kommer att lösa flera olika pussel, utmaningar och problem under en begränsad tid. Till skillnad från vanliga klassiska ”Escape Rooms” erbjuder vi ett kittlande äventyr där ni kliver in i en helt annan värld—en autentisk 1800-talsmiljö som döljer lömska liveskådespelare, kluriga utmaningar i en hel lägenhet och en tidsenlig speakeasy-bar efter timmens slut. I våra ”Real Life Escape Adventure” är inte ert mål att ta er ut så snabbt som möjligt – i stället mäts er framgång i hur bra ni samarbetar och hur mycket diamanter eller smycken ni får med er.

Om ert äventyr gör er hungriga kan ni alltid besöka The Sherlock Holmes Cocktail Bar. I båda våra barer serverar vi våra kreativa och älskade cocktails. På The Sherlock Holmes Cocktail Bar kan du och dina vänner kasta er in i nya äventyr med Sherlock Holmes och Dr Watson i våra Sherlock Mysteries. I ett dedikerat utrymme låter inredningen er uppleva ett av tre olika äventyr!

I ”JACK” får ni uppleva Viktorianska Londons mörka undersida, i en skräckupplevelse som ni sent kommer glömma…

Detta är allt ni behöver veta innan ett besök hos Sherlocked. Lita på oss – ju mindre ni vet, desto mer spännande kommer det att bli! Testa Sherlocked, lyckas på Sherlocked, förälska dig i Sherlocked.