Sherlocked
  • English
  • Dansk

FAQ

För att göra en bokning, tryck på knappen ”Spel” i menyn högst upp på sidan. Skrolla ner till bokningskalendern. Tryck i tid och spel ni önskar boka och följ sedan instruktionerna. En bokning kan göras 60 dagar framåt i tiden om ni bokar direkt på hemsidan. Vill du ha hjälp med bokningen är det bara att slå oss en signal på 040 – 651 21 00 under våra telefontider.

När din bokning är genomförd skickas automatiskt ett bekräftelsemail till mailadressen du angett vid bokning. Om du inte fått något mail, följ nedan steg:

  1. Kolla om tiden du nyss bokat fortfarande finns tillgänglig att boka på vår hemsida. Om den fortfarande är tillgänglig gick bokningen inte igenom. Testa då göra en ny bokning
  2. Dubbelkolla så du skrev in rätt mailadress
  3. Kolla i din skräppost
  4. Om du checkat av stegen ovan och du fortfarande inte fått något bekräftelsemail, skicka oss ett mail eller slå oss en signal så hjälper vi dig.

Ja! Alla våra betalningar sker på plats, vilket betyder att ni kan göra er bokning idag och betala när ni besöker oss. Skulle ert besök utebli kommer betalning ske med faktura.

Eventuell om- eller avbokning sker direkt med oss. Våra kontaktuppgifter och telefontider hittar ni längst ner på hemsidan. För privatbokning och betalning på plats av ert spel gäller villkoren att ni kan avboka er bokning fram till 7 dagar innan ert besök. Upp till 2 dagar innan ert besök erbjuder vi ombokning. Vi kan bara erbjuda att omboka ert spel en gång. För företagsbokning vänligen se separat mejlbekräftelse med våra företagsvillkor. Vid frågor om er bokning vänligen kontakta oss.

Absolut kan ni det! Våra Sherlock Mysteries spel: The Mystery of the Old Machine, The Mystery of Madame Zizam & The Mystery of the M/S Moran är alla spel för 2-4 personer. Dessa spel finns i vår restaurang The Sherlock Holmes Cocktail Bar som ni är välkomna till en stund innan för att beställa något gott att dricka som ni sedan får ta med er in till spel.

Har du en värdekod med serie av bokstäver och siffor och som är köpt från oss? Skriv in koden i fältet ANGE PRESENTKORTSKOD och tryck på LÄGG TILL. Du kan lägga till flera presentkortskoder på samma bokning. Summan på din kod kommer att dras av från den totala spelkostnaden automatiskt. Om det finns en summa kvar att betala på bokningen betalas detta i samband med ert besök.

Online: Gå till presentkortssidan i menyn. Fyll i all information och följ instruktionerna. Betalning sker genom Payson. Din giftvoucher skickas då till angiven e-postadress. Vill du ha en fysisk giftbox hemskickad tillkommer en fraktavgift på 40kr. Gift boxen kostar 50kr och består av en fin liten låda med en mässingsnyckel i.

På plats: Du kan också besöka The Sherlock Holmes Cocktail Bar på Norra Vallgatan 16. Vi säljer giftboxar på plats under våra öppettider och betalning sker med kort.

Kom i tid! Våra spel på Baker Street och JACK startar exakt på starttiden ni bokat. Tiden är exakt – kommer du sent missar du din spelstart. Vi rekommenderar att samla ihop ert gäng ca. 5–10 minuter innan er starttid på rätt adress för att se till att alla kommer i tid. Personer som kommer sent kommer ej att bli insläppta och inga återbetalningar kommer att ske.

För att spara tid och få ut det mesta av er upplevelse, kom förberedda! Gå på toaletten innan och ta med läsglasögon om ni behöver det. Har ni bokat mer än ett spel, var vänliga att ha delat upp er i lag innan er starttid börjar.

Oavsett spel är ni alltid välkomna att slå er ner en stund innan till The Sherlock Holmes Cocktail Bar på Norra Vallgatan 16. Om ni ska spela våra Sherlock Mysteries rekommenderar vi att ni kommer minst 15 minuter för er spelstart, så att ni hinner beställa något gott att dricka att ha med er in i spel.

Det går alltid bra att justera antal spelare till det spel ni har bokat fram till er bokning. Ni betalar på plats efter det antal ni blir, utgå från minsta antal spelare till maxantal spelare till det spel ni har bokat. Antal spelare till ert bokade spel hittar ni under spelet LÄS MER.

Även om våra spel är skapta för vuxna så välkomnar vi en yngre publik av ungdomar. Vi tror det är individuellt vilken behållning man får av det som ungdom och låter er som föräldrar avgöra. Vår åldersgräns är från 12 år till The Sherlock Mysteries spelen och på Baker Street där vi har spelet The Landlady. Om man är mellan 12–18 år och vill komma och spela några av dessa spel måste minst en vuxen vara med. Ha i åtanke att alla våra spel är på engelska och ska vara utmanande för vuxna. Till JACK har vi en strikt åldersgräns på 18 år. Kontakta oss vid frågor.

Bebisar och barn under åldersgränsen kommer inte att bli insläppta. Omgivningen och miljön på Sherlocked är inte lämpligt för bebisar och därför kan vi inte göra något undantag för denna regel.

Sherlocked har alltid 5-6 olika spel igång, fördelat på TVÅ olika koncept:

1. Baker Street  -  Större spel som tar er genom flera miljöer. 3-6 deltagare. 55-60 minuters speltid.
Spel på Baker Street: JACK, The Landlady, Baskervilles Treasure (premiär sep-2024)

2. Sherlock Mysteries  -  Mindre spel där utmaningen är något lättare än våra stora spel. Mysteries passar bra för att umgås och ta med en drink in i spelet. 2-4 deltagare. 30-50 minuters speltid.
Spel på Sherlock Mysteries: The Mystery of the Old Machine, The Mystery of Madame Zizame, The Mystery of  M/S Moran.

 

Sherlockeds Baker Street är ett “Real Life Escape Adventure” där ni tar er an utmaningen att samarbeta med professionella skådespelare för att samla på er så mycket smycken som möjligt.

Ni kommer att lösa flera olika pussel, utmaningar och problem under en begränsad tid.

Till skillnad från klassiska ”Escape Rooms”, erbjuder Sherlocked kittlande äventyr där ni kliver in i en helt annan värld — en autentisk 1800-talsmiljö som döljer lömska liveskådespelare, kluriga utmaningar i en hel lägenhet och en tidsenlig speakeasy-bar efter timmens slut.

I våra ”Real Life Escape Adventure” är inte ert mål att ta er ut så snabbt som möjligt – i stället mäts er framgång i hur bra ni samarbetar och hur mycket diamanter eller smycken ni får med er.

Om ert äventyr gör er hungriga kan ni alltid besöka The Sherlock Holmes Cocktail Bar. I båda våra barer serverar vi våra kreativa och älskade cocktails.

På The Sherlock Holmes Cocktail Bar kan du och dina vänner kasta er in i nya äventyr med Sherlock Holmes och Dr Watson i våra Sherlock Mysteries. I ett dedikerat utrymme låter inredningen er uppleva ett av tre olika äventyr!

I JACK får ni uppleva Viktorianska Londons mörka undersida, i en thriller upplevelse som ni sent kommer glömma…

Detta är allt ni behöver veta innan ett besök hos Sherlocked. Lita på oss – ju mindre ni vet, desto mer spännande kommer det att bli! Testa Sherlocked, lyckas på Sherlocked, förälska dig i Sherlocked.

Alla våra spel finns endast på engelska och skådespelarna ni möter på Baker Street och i JACK talar engelska.

Sherlocked ligger i Sankt Gertrudkvarteret i Malmö, ca. 10 minuters promenad från Malmö centralstation. Vi har två olika adresser, beroende på vilket spel ni bokat:

Östergatan 5 Baker Street: The Landlady, och JACK

Norra Vallgatan 16 Sherlock Mysteries: The Mystery of the Old Machine, The Mystery of Madame Zizam, och The Mystery of the M/S Moran

Intag av alkohol under spelen på Baker Street samt medtag av egen alkohol är strängt förbjudet i alla våra lokaler på Sherlocked. Det är inga problem att ha tagit ett glas eller två innan man kommer till oss. Vi har dock rätten att neka entré om er spelvärd anser att en person/personer i sällskapet är för berusad eller påverkad av droger. Inga återbetalningar sker om denna person inte deltar i spelet.

Våra Sherlock Mysteries är upplagda annorlunda och där finns möjligheten att köpa en dryck på The Sherlock Holmes Cocktail Bar innan man startar sitt spel och kan ta med drycken in i spelet. Efter genomfört spel är ni varmt välkomna att slå er ner i någon av våra barer och ta något gott att dricka och prata om er upplevelse.

Sherlockeds lokaler ligger i Malmös historiska kvarter. Kulturbyggnaderna är gamla och Q-märkta, vilket gör det svårt att anpassa lokalerna helt och hållet. Beroende på funktionsnedsättning, är vissa spel/lokaler mer lämpade än andra. Kontakta oss för mer information för att hitta det som är bäst lämpat vid ert besök.

crosschevron-down